tisdag 11 augusti 2009

Delicato - 100% fri från fullkorn

Jag förstår förvisso det här med att äta bra och att motionera med jämna mellanrum, jag är inte korkad. Men som jag skrivit tidigare så känns det här med fullkorn något överreklamerat. Minns Estrellas fullkornschips.

Men nu har jag hittat något som faktiskt inte bara utmanar min diet utan även matematikens universella lagar. Jag kan förstå de något mindre språkligt utrustade idrottsmän som pratar om att alltid satsa 110% och förövrigt börjar varje mening med en negation. "Nä, det gick bra idag" osv. Att i en fotbollsmatch ge allt man har kanske kan kännas som 110% men jag kan garantera att man inte använt mer än 100% av sin kapacitet eller kunskap.

Men när ett företag, i detta fall Sveriges ledande knäckebrödstillverkare, väljer att uppge att deras produkt innhåller 115% så kan jag inte riktigt tro dem. "Vikt 500 gram. Innehållet kan svälla något under transport. Egentlig vikt 575 gram." Eller va?!

När vi ändå dryftar ämnet undrar jag om Siba verkligen anlitat en svensk korrekturläsare innan man sjösatte sin senaste TV-kampanj: "Datadagar på Siba".
Så intressant, kan man köpa information eller fakta hos Siba under dessa dagar? Trodde de var ett hemelektronikföretag. Men kanske har de bytt inriktning. Bäst att kolla om Komplett.se kanske har Datordagar nån gång framöver.

4 kommentarer:

  1. Det låter som om du borde läsa på lite om vad fullkorn egentligen betyder... Kanske skulle du rent av ha gått Natur istället på gymnasiet. Du verkar ha ett litet smygande intresse för både växter och matematik...

    SvaraRadera
  2. Lite som McDonalds reklamen för något år sedan där killen ifrågasatte att hamburgarna var av 100% nötkött. Men kryddorna då? Ja men de ligger ju ovanpå... :-D //Sophie

    SvaraRadera
  3. Nutyckerjagattdubörjarblilitevälsvenskklagakllaga))))))))))))

    SvaraRadera
  4. Johan, jag älskar dig! (Johanna, inte på det viset, du vet hur jag menar)
    Även jag har stört mig på dessa mattematiska, grammatiska och ja, vad vi nu ska kalla dem för, fel. Hur kan det vara så svårt att lära sig skillnaden på data och dator? När ska svensken lära sig när han/hon ska skriva de eller dem och aldrig dom? (Om det inte är en domkyrka vi talar om...)
    Men du, med tanke på tidigare erfarenheter från Siba... De verkar ju inte har så stor koll på hur de ska koppla ihop sina datorer så att de fungerar. Så vi kanske inte ska ställa så stora krav på dem?
    Tack för att du ger oss denna blogg om livets väsentligheter!
    kramkram
    =)

    SvaraRadera